Aarhus Kommune

Aarhus er "Smilets By"– uhøjtidelig og tilbagelænet, ung, optimistisk, ambitiøs og summende af liv.

Aarhus har en fantastisk placering ved havet og skoven. Et levende pulserende bymiljø og den smukkeste natur beliggende helt tæt på hinanden. Aarhus er en rummelig by med plads til at udfolde sig, uanset om man er ung, gammel eller børnefamilie, studerende, kunstner, etableret erhvervsvirksomhed eller iværksætter. Man kan føle sig hjemme i Aarhus.

Aarhus er i færd med en hidtil uset udvikling med et historisk højt investeringsniveau i byudvikling og infrastruktur, der omfatter udvikling af nye videnhubs, innovationscentre, investeringer i byens arkitektur, nye teknologiske løsninger samt et mål om at blive CO2-neutral i 2030.

Stigende befolkningstal

I de seneste år er befolkningen vokset med ca. 4.000 indbyggere i Aarhus Kommune, uddannelsesinstitutioner melder om rekordoptag og en række store virksomheder er flyttet til byen. Derfor har Aarhus den klare målsætning, at kommunen i 2030 har:

  • 375.000 indbyggere
  • 220.000 arbejdspladser
  • 200.000 boliger
  • 60.000 studerende

Byggeboom

I Aarhus arbejder vi hele tiden på, hvordan vi kan skabe de bedste rammebetingelser for virksomheder og investorer. Med de mange projekter i gang, er der tale om et sandt byggeboom i Aarhus. Et byggeboom som berører hele byen fra Marselistunnelen i syd, over Aarhus Ø i centrum, til Det Nye Universitetshospital og byudvikling i nord.