Time:

Wed May 05 // 08:00 - 08:45

Stage:

Community

Language:

danish

Har I styr på jeres informationssikkerhed?

Få en smagsprøve på, hvad en professionel tilgang til informationssikkerhed bl.a. vil indebære og hør om top 5 it-sikkerhedstruslerne mod danske virksomheder lige nu ifølge Peter Kruse fra CSIS Group.

Key Take-aways

  • Bliv klogere på, hvordan du som generalist kan arbejde med den tekniske side af it-sikkerhed og med sikker it-adfærd.
  • Få et overblik over top 5 it-sikkerhedstrusler mod Danmark ifølge CSIS Group.
  • Bliv klogere på den nye specialisering i informationssikkerhed på masteruddannelsen i it.

Informationssikkerhed fordrer i høj grad, at du har styr på den tekniske it-sikkerhed, men det kræver også, at du ved, hvordan du sikrer dine informationer, dvs. arbejder systematisk med brugernes adfærd, virksomhedens processer og arkitektur, etik og jura med mere.

Dette webinar indledes af Jens Myrup og Ann Kathrin Meilandt Bygholm, begge professorer fra Aalborg Universitet, der hver vil give en smagsprøve på, hvad der bl.a. skal til for at opnå en professionel tilgang til informationssikkerhed.

Derefter vil it-sikkerhedsekspert Peter Kruse give sit bud på top 5 it-sikkerhedstruslerne mod Danmark lige nu.

Webinaret afrundes af Bettina Lundgaard fra It-vest, der kort vil fortælle om den nye specialisering i informationssikkerhed, der udbydes af masteruddannelsen i it.

 

Program:

8.00 – 8.15: Hvordan kan du blive klædt på til at arbejde med den tekniske side ved informationssikkerhed?  Oplæg ved professor Jens Myrup, Aalborg Universitet

En smagsprøve på oplægget:
Det kan godt være, at it-afdelingen og ledelsesgangen opleves som forskellige verdener, men hvis du vil være med til at skabe en cybersikker organisation, så kræver det, at I evner at samarbejde og kommunikere på tværs af disse traditionelt meget forskellige områder. Som generalist indenfor informationssikkerhed kan man spille en væsentlig rolle i at bygge bro til det tekniske område, især hvis man har en god, grundlæggende forståelse for de grundlæggende tekniske begreber, teknikker og metoder.

8.15 – 8.30: Hvordan kan du og din arbejdsplads opnå en mere sikker it-adfærd?

Oplæg ved professor Ann Kathrin Meilandt Bygholm, Aalborg Universitet

En smagsprøve på oplægget: Vidste du, at den hyppigste årsag til brud på it-sikkerheden er dine kollegers ubevidste handlinger? Skal du i gang med at højne din organisations it-sikkerhed, er du derfor nødt til først at forstå jeres kultur og dine kollegers adfærd. En sådan forståelse er et nødvendigt udgangspunkt for udarbejdelsen af vellykkede initiativer og strategier, der kan gøre dine kolleger mere opmærksomme på informationssikkerhed og give dem en sikker it-adfærd.

8.30 – 8.40: Top 5 trusler mod Danmark på 10 minutter
Oplæg ved Peter Kruse, stifter af CSIS Group og it-sikkerhedsekspert

En smagsprøve på oplægget: Med afsæt i de alvorlige it-sikkerhedshændelser, som CSIS har observeret, analyseret og været en del af at løse for mange private virksomheder, offentlige myndigheder og organisationer, har denne præsentation det formål at give et dokumenteret overblik over de mest effektive og alvorlige angrebsmetoder. Fra BEC, ransomware til MaaS.

8.40 – 8.45: Sådan bliver du specialist i informationssikkerhed
Oplæg ved udviklingschef Bettina Lundgaard, It-vest – samarbejdende universiteter

I dette oplæg vil Bettina Lundgaard kort fortælle om den nye specialisering i informationssikkerhed, der udbydes af masteruddannelsen i it. Masteruddannelsen i it er en fleksibel efteruddannelse, der udbydes af Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet via It-vest-samarbejdet.

Similar events

{{event.name}}
{{event.format.label}}
{{event.dates.start_time}}-{{event.dates.end_time}} ·

Organizer:
Location:
, {{topic}}