Time:

Wed May 08 // 17:15 - 19:45

Price:

free

Location:

Dokk1

Seats left:

147

Language:

danish

Digitale mediers betydning for demokratiet

En journalist, Facebook-chef, SoMe-forsker, EU-politikere m.fl. fortæller, hvordan de ser digitale mediers betydning for demokratiet, som det er nu – og hvordan de håber, det ser ud i fremtiden.

Key Take-aways

  • Bliv klædt godt på til det kommende folketings- og EU-parlamentsvalg
  • Bliv klogere på, hvordan digitale medier påvirker vores demokrati
  • Få indblik i, hvad politikere og platforme gør for at sikre demokratiet

Digitaliseringen forandrer alting – selv demokratiet og de demokratiske spilleregler. Information og misinformation bliver delt på kryds af platforme samt fysiske såvel som etiske grænser. Og samtidig ser du måske kun det, du vil se, fordi algoritmer på sociale medier kan give et forvrænget billede af virkeligheden.

Så hvad er det for digitale teknologier, der påvirker de demokratiske valg, du tager? Er det algoritmer, influencers, fake news, annoncer eller noget helt andet? Og hvad kan og skal vi borgere gøre ved det? Og hvad med politikerne og platformene?

Program

Frederik Kulager, Zetland og Martin Ruby sætter konteksten og giver os et indblik i, hvordan det ser ud med fake news, algoritmer, annoncer og ikke mindst ansvar på de digitale medier.

Herefter følger en todelt diskussion om demokrati, politik og politikere på internettet.

I 1. første halveg bliver Jakob Linaa Jensen interviewet af Trine Nebel. Trine har en skummel fortid i politik, men nørder nu politisk tale og troværdighed på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor Jakob Linna Jensen er chefforsker og ekspert i sociale medier. Jakob er glødende optaget af internettets udvikling, og er i tvivl om der finder en reel politisk samtale sted online.

I 2. halveg kommer to politiske praktikere på banen. Karen Melchior (Radikale Venstre) og Christel Schaldemose (Socialdemokraterne) interviewes af Trine Nebel om, hvordan de hver især bruger sociale og digitale medier til kommunikation – og om kommunikationen er personlig og inddragende eller snarere et politisk kampmiddel.