Time:

Thu May 09 // 16:00 - 17:30

Price:

free

Location:

Aarhus

Seats left:

open

Language:

danish

Computerspil som pædagogisk værktøj

Siden 2015 har Center for Digital Pædagogik og Aarhus Kommunes Ungdomscenter brugt computerspil som værn mod angst, depression, skole-vægring, mistrivsel og ludomane tendenser. Kom og hør hvordan!

Key Take-aways

  • Lær om computerspillenes psykologi.
  • Mød den pædagogiske metode.
  • Hør hvilke spil der "kan noget".

På Aarhus Kommunes Ungdomscenter mødes op til 10 unge flere gange ugentligt for at snakke, nørde, diskutere og ikke mindst spille computerspil. De unge er indskrevet hos Ungdomscentret med forskellige udfordringer, men har alle en (ofte meget stor) interesse for spilmediet og dets kultur.

Med udgangspunkt i det solidt indprintede fælles tredje har vi skabt en metode som lader de unge vokse i eget tempo. Vi anerkender computerspillens kunnen, men prøver også at kvalificere den kontekst de spilles i – det foregår altid sammen med hinanden, ikke på bekostning af spisetid, i en kammeratlig tone og rettet mod et fælles mål.

Indenfor de første par måneder af forløbet beskriver både de unge og deres forældre eller kontaktpersoner, en markant stigning i trivsel sammen med færre konflikter i hjemmet. Vi underviser både de unge og familien i spillenes psykologi, men løfter aldrig pegefingeren og siger hvad de skal og bør. Det giver de unge plads til selv at vælge, og vores erfaring viser, at de unge vælger det sunde ungdomsliv med venskaber, hobbyer på et sundt niveau, få konflikter i hjemmet og uddannelse.

Kom og hør hvordan, og hvad der skal til 🙂