GREEN TECH

På rejse ind i fremtidens grønne og digitale energisystem

Day
May 5, 2022
Time
08:30-
16:00
Location
Dokk1
Language
Danish
Price
0
Seats
73 /
75

Vi inviterer på en guidet tur! I fremtidens elbusser vil vi køre rundt og besøge spændende destinationer i og omkring Aarhus, hvor der arbejdes med at realisere fremtidens grønne og ekstremt komplekse energisystem.

Grønne energikilder skal kobles og forbindes på nye måder, fjernvarme og varmepumper skal styres digitalt, elbiler skal oplades intelligent, forbrugerne skal bruge energi på nye måder, vi skal opkobles i energifællesskaber – og vigtigst af alt, så skal hele energisystemet være fossilfrit om ganske kort tid. De mange komponenter i energisystemet skal respondere på hinanden og spille sammen som instrumenter i et symfoniorkester. Og dirigenten, der skal få det hele til at spille sammen, er digitalisering.

Formålet med dagen er at udforske hvilke rolle digitale teknologier får i fremtidens energisystem. Er du tech-virksomhed, der ønsker at bidrage til den grønne omstilling ved at designe digitale løsninger til fremtidens fossilfri energisystem, så skal du købe en (gratis) billet til denne rejse. Med dig hjem fra rejsen vil du, udover indsigt i fremtidens komplekse energisystem, få en liste og en beskrivelse af de vigtigste udfordringer, som tech-industrien bør tage fat på, hvis de vil bidrage med at realisere en grøn fremtid med fossilfri energi.

Program:

Vi starter på DOKK1 08:30: Onboarding og proviantering

 

09.00: Velkommen om bord: Dine guider, Lea Schick og Trine Plambech fra Alexandra Instituttet vil byde alle velkommen om bord og give en introduktion til dagens rejse og til det rette mindset vi skal tage med os på rejsen mod fremtidens integrerede energisystem.

 

09:10: Vejen til fremtidens CO2 neutrale samfund og digitaliserede energisystem Aarhus har en plan og et roadmap til, hvordan Aarhus skal transformeres til et CO2 neutralt samfund. Her vil Jacob Vittrup, Styregruppeformand for strategisk energiplanlægning og adm. direktør i NRGI vise vejen til fremtidens CO2 neutrale samfund. Martin Heine Kristensen, Projektleder i Kredsløb giver os en introduktion til, nogle af de teknologier og data der er nødvendige at udvikle og indhente, for at vi kan nå i mål med den grønne omstilling af samfundet.

 

9.45: Datadeling er vejen frem: For at nå i mål med et integreret energisystem, hvor alle de forskellige dele af systemet spiller sammen i en skøn harmoni, er der brug for et værktøj til at dele data. Søren Skov Bording, CEO for Center Denmark vil fortælle om deres datadelingsplatform, og hvordan denne vil skabe grundlag for alle de spændende digitale services, der skal udvikles til fremtidens intelligente energisystem.

 

10.10: Busserne kører: Next stop Maskinrummet, Aarhus Ø

 

10.30: Varmepumper, havvand og fjernvarme: Her vil vi opleve de store varmepumper, der kan omdanne energi fra havvand og opvarme og køle vores huse i fremtiden. Lasse Sørensen og Martin Heine Kristensen fra  Kredsløb vil sammen med Johnson Controls (Søren Korsgaard, Lars Pasgaard, og Per Skov) fortælle os om, hvilken rolle varmepumperne kommer til at spille i fremtidens energisystem og hvordan digitalisering bliver et nødvendigt værktøj til at få varmepumperne til at spille godt sammen med resten af systemet.

 

11.15: Busserne kører: En boligforening i Brabrand

 

11.40: Frokost + Fjernvarme er en vigtig spiller i sektorkobling: Her kommer vi med ned i maskinrummet i en kælder i Brabrand, hvor vi vil se en teknologiløsning i brug. NeoGrid Technologies vil vise os, hvordan deres digitale løsning er med til at spare energi i fjernvarmen i boligselskaber.

Vi vil desuden spise frokost i det grønne

 

12.20: Bussen kører: Til Energy FlexLab på Teknologisk institut

 

12:40: Fremtidens fjernvarme: Henrik Lund Stærmose, CEO NeoGrid Technologies vil præsentere deres arbejde med at udvikle de nyeste teknologier, som får fjernvarmen til at spille smukt sammen med resten af energisystemet.

 

13.00: Elbilernes rolle i energisystemet: AURA leverer el og internet til århusianerne – og nu leverer de også komplette ladeløsninger til elbiler. Her vil Peter Weldingh, Sustainability Manager på AURA introducere os til, hvordan elbilerne i fremtiden vil være en vigtig komponent til balancering af energisystemet. Dette kræver masser af IT og vi vil høre om, hvilke digitale løsninger der allerede findes på markedet og hvilke nye løsninger vi får brug for.

 

13.20: Test fremtiden i Energy FlexLab: På Teknologisk Institut kan du få lov at teste dine smarte løsninger til fremtidens energisystem. Simon Skov tager os med rundt på en tur i det store Energy FlexLab, hvor man kan teste samspillet af fremtidens energiløsninger gennem en digital platform.

 

14.20: Kaffe og sødt på Amfitrappen

 

14:30: Mød en frontløber: FlexShape. Torben Bach Pedersen fra FlexShape vil fortælle om deres startup-virksomhed, der arbejder med at skabe intelligent teknologi til aggregering og aktivering af energiflexibilitet for energifællesskaber.

 

14.40: Mød en frontløber: Systemate. Morten Randrup, Head of Business Development vil give is indsigt i de spændende digitale løsninger de laver til energisektoren.

 

14:50: En kunstnerisk fortolkning af fremtidens energisystem

 

15.00: Fremtidspanel Her vil tre eksperter fra innovationsfremmesystemet sammenfatte dagens læring. Sammen med publikum vil de komme frem til en liste og en beskrivelse af de vigtigste udfordringer, som tech-industrien bør tage fat på, hvis de vil bidrage med at realisere en grøn fremtid med fossilfri energi. Deltagere i panelet:

 

15.40: Busserne kører retur til DOKK1

 

16:00: Tak for i dag PS. Når du tilmelder dig dette event, vil dine informationer blive delt med Digital Lead klyngen, som er partner på projektet. Digital Lead vil ikke bruge listen til at kontakte dig, men udelukkende som afrapportering til styrelsen.

Program

08:30|
Onboarding og proviantering
Registrering og kaffe
09:00|
Velkommen om bord
Dine guider: Lea Schick og Trine Plambech, Alexandra Instituttet
09:10|
Vejen til fremtidens CO2 neutrale samfund og digitaliserede energisystem
Jacob Vittrup, Styregruppeformand for Strategisk Energiplanlægning og adm. direktør i NRGI og Martin Heine Kristensen, Projektleder v. Kredsløb
09:45|
Datadeling er vejen frem
Søren Skov Bording, CEO Center Denmark
10:10|
Busserne kører: Next stop Maskinrummet, Aarhus Ø
10:30|
Varmepumper, havvand og fjernvarme
Lasse Sørensen, Chef for Forretningsudvikling v. Kredsløb Johnson Controls, Søren Korsgaard, Lars Pasgaard, og Per Skov.
11:15|
Busserne kører: En kælder i Brabrand:
11:40|
Fjernvarme er en vigtig spiller i sektorkobling
Vi spiser frokost og kommer på besøg hos NeoGrid Technologies’ intallation i en fjernvarmekælder
12:20|
Bussen kører: Til Energy FlexLab på Teknologisk institut
12:40|
Fremtidens fjernvarme
Henrik Lund Stærmose, CEO NeoGrid Technologies
13:00|
Elbilernes rolle i fremtidens energisystem
Peter Weldingh, Sustainability Manager Aura
13:20|
Test fremtiden i Energy FlexLab
Simon M. Skov, team manager v. Teknologisk Institut
14:20|
Kaffe og sødt i amfiteateret
14:30|
Mød en frontløber: FlexShape
Torben Bach Pedersen, FlexShape
14:40|
Mød en frontløber: Systemate
Morten Randrup, Head of Business Development hos Systemate
14:50|
En kunsterisk fortolkning af fremtidens energisystem
15:00|
Fremtidspanelet
15:40|
Busserne kører retur til DOKK1
16:00|
Tak for i dag
who’s attending
Contact person
Lea Schick
Share the event
#IWDK2022
#TECHITFORWARD
FB
LI
TW
@
SPEAKERS

Jette Nøhr

Ms. Jette Nøhr is leading senior advisor in DI Digital – The Federation of Digital Companies in Denmark which organize companies with it, telecommunication and electronics. In close cooperation with the member companies she is deeply involved in how digitization and digital technologies can be used in the green transition.

Lars Pasgaard

Product Manager for controls, Johnson Controls

Per Skov

Product Manager for industrial heat pumps, Johnson Controls

Jacob Vittrup

Steering group chairman for Strategic Energy Planning and CEO of NRGi since May 2017. NRGi is one of Denmark’s largest energy companies.

Helle Juhler-Verdoner

Branchechef i Intelligent Energi, del af Green Power Denmark

Søren Skov Bording

CEO , Center Danmark

Simon M. Skov

Team Manager, Teknologisk Institut

Martin Heine Kristensen

Project lead, Kredsløb

Lasse Sørensen

Head of Business Development, Kredsløb
EVENT ORGANIZER

Alexandra Instituttet

Since 1999, we have been on a mission to bring research outputs to market through partnerships and project collaboration with universities and companies.

Explore GREEN TECH Events

Bæredygtig hverdag, få indblik i de digitale muligheder – digitalt oplæg
May 4, 2022

19:00-
20:00
AT Digital Event
CITIZEN
Fra Digital Strategi til Forretningspotentiale med IoT
May 6, 2022

08:30-
14:00
AT Ecopark
GREEN TECH

IWDK_AARHUS_

NAME
E-MAIL
TITLE
COMPANY
Anita
Kruse
280615@via.dk
Adriënne
Heijnen
ahe@cc.au.dk
Alexander
Jensen
alexander_danmark@hotmail.com
Ann Louise
Kramer Nielsen
alj@kamstrup.com
User Experience Designer
Kamstrup
Andreas
Bisgaard
AndreasHp60@live.com
Anne Mette
Bragh Frederiksen
annemettebragh@hotmail.com
Kundechef
Bragh Kompagniet
Bjarne
Jensen
bj@servicelabs.dk
Birgit-Johanne
Andersen
bja@digitallead.dk
Senior Innovation Manager
DigitalLead
Birgit
Nøhr
bpn@digitallead.dk
COO
DigitalLead
Brian
Thumann
brian@thumann.dk
Senior Software Architect
Mjølner Informatics A/S
Camilla Marie
Kristensen
camak@aarhus.dk
Christian
Adelhardt
cdl@energinet.dk
Christian
Hagelskjær From
chfrom@protonmail.com
Software Developer
Trapeze Group
Ole Krabbe
Olesen
comco@oko.dk
Ditte
Mortensen
dhm@itd.dk
Daniel
Søgaard Jensen
dsj@itd.dk
Andreas
Aagaard
eaaasaa@students.eaaa.dk
Line
Krogshave Jørgensen
eaalkjo@students.eaaa.dk
Mikkel
Bygvraa
eaamiby@students.eaaa.dk
Martin
Jensen
eaamnjen@students.eaaa.dk
NAME
TITLE
COMPANY
Anita
Kruse
Adriënne
Heijnen
Alexander
Jensen
Ann Louise
Kramer Nielsen
User Experience Designer
Kamstrup
Andreas
Bisgaard
Anne Mette
Bragh Frederiksen
Kundechef
Bragh Kompagniet
Bjarne
Jensen
Birgit-Johanne
Andersen
Senior Innovation Manager
DigitalLead
Birgit
Nøhr
COO
DigitalLead
Brian
Thumann
Senior Software Architect
Mjølner Informatics A/S
Camilla Marie
Kristensen
Christian
Adelhardt